Ремонти, тунинги, странни сечива

Гледам не съм писал отдавна, та ще маркирам малко от последните месеци:

1. тунинг на Линдер

linderbowie2L (1)

SANYO DIGITAL CAMERA

Това са двете снимки на ножа преди и сега. Това е едно класическо бауи, изглежда ужасно с тази дръжка, въпреки че е от амбойна, но дръжката е такава, защото е точна реплика на онова време. Ножът е на Сергей Ковачев, мъдрувахме с какво да я сменим, че ножът да се ползва и се спряхме на дръжка от кожени шайби. Всъщност шайбите са от качествен гьон, гардът е оригиналният, а помелът е от месинг със скрига гайка в него. Ножът стана много удобен, красив и с една идея по-тежък от нужното, но това беше очаквано. Но дръжката е здрава, надеждна и удобна и със Сергей сме доволни от свършената работа.

2. Няколко неща на САШО от Блейдфорума

– един странен косер, странен защото е италиански; малко ремонт, малко тунинг и кания – чудесен инструмент за стената 🙂

SANYO DIGITAL CAMERASANYO DIGITAL CAMERASANYO DIGITAL CAMERA

– тунинг на дръжка на една бойна брадва, пак италианска, направих й и канийка, ама май не съм я снимал; става дума за брадвата със светлата дръжка – горната беше за мостра 🙂

SANYO DIGITAL CAMERA

– един качествен австрийски пикел – направих му дрешка

SANYO DIGITAL CAMERA SANYO DIGITAL CAMERA

4. кания на едно мачете на Дамян от Блейдфорума- вече направих доста

SANYO DIGITAL CAMERA

– една скромна кания, пак за него, но на нея доста се заиграх да монтирам злато на кожата и успях; заигравката е, че може да се сложи различен вид злато по различна технология, но аз исках точно златния варак с полагане на топло – канийката  стои много добре, но снимката е лоша

SANYO DIGITAL CAMERA

4. един нож за приятел на приятел, вече позната форма от преди – тука новото е гардът, който не е разцепен, а е от два болстера, заварени под аргон, както и петата – дръжката е много удобна за работа, а този нож ще се ползва много.

SANYO DIGITAL CAMERA

5. един нож по идея на една американска колежка ножарка – Лин Доусън; дръжката е от дървото дусе, стоманата е 440 В, канията е от две различни кожи, едната е с козината – защото ножчето е много облизано и му трябваше такава кания за кантраст – мое виждане, не е поръчка, ще си търси собственик другата седмица.

SANYO DIGITAL CAMERA

Comments
3 коментара to “Ремонти, тунинги, странни сечива”
  1. magnus каза:

    Де го пикела?

  2. magnus каза:

    Бе знам го много добре, мен ми е дерт за аудиторията с не дотам добре развит сърфинг.

Вашият коментар