Копия на нож от Арно Бернар

Арно Бернар е един Южноафрикански ножар, чиито ножчета съм харесал преди три-четири години. Това е един от моделите му. Той работи с много екзотични материали за дръжки и прави едни, традиционни за него, кании от естествена кожа от африкански бивол.

Тези две ножчета са пробни. Едното е с дръжка от кумару – тип бразилски тик, много добре обработено дърво; другото е с дръжка от еленов рог. Едното острие е матирано на песъкоструйка, другото е полирано. Едната кания е от кожа с козината – за да е по-рустикална и е за ножчето с дръжка от еленов рог. И двете кании имат „ключалка“, по един зъб, който спира острието при закопчано копче – идеята се вижда на снимките. Ножчетата са малки, нямат възможност за окачване на колан – мислени са да се носят безопасно в джоб или чанта.  Стоманата е конусна, 5MOV – неръждавейка; ще бъдат много остри, защото ъгълът на скоса е няколко градуса !!!

Ето едно филмче: http://www.youtube.com/watch?v=uPoPKDCJobI

Линк към снимките: http://gogotattoo.snimka.bg/hobby/kopiya-arno-bernar.663766

П.П. В снимките има една кания с дървена вложка, това беше първата, но идеята отпадна за друго доработване.

Comments
16 коментара to “Копия на нож от Арно Бернар”
  1. magnus каза:

    Какво смяташ да правиш дървеното, като го подостриш?

    • gogotattoo каза:

      него съм го обещал…., деа, ама нека мине срещата в Пловдив – там ще ми е Изложението пред колектива от Металния 🙂 Ми то е просто, ти не си зорлия – а пък аз ги правя… Ще се видим ли на 31-ви?

  2. evgeni каза:

    Тази форма ножчета много ми допада.

  3. magnus каза:

    Обещано било… знаех си, че трябва първо да похваля.. като Евгени.

  4. Анонимен каза:

    И тези форми ще крадна…

  5. evgeni каза:

    magnus-e , само ти се не научи как стават работите

  6. magnus каза:

    Веднага се поправих, абонирах се за известия и ще бъда първи вече.. зер почти не мърдам от стола, смятам знаеш к’во следва. Ще падне ядене на дюли и друг зарзават, с цел грапав език и доставяне на max. удоволствия..
    Ся освен предложения за евтина виагра, почвам и за ножарски новости да получавам спам.. като стана дума, чудя се, дали да не се запася с виагра, ‘щото ако случайно ми потрябва след 50 г. вече може да е забранена и да е скочила до небето?

  7. kova4ev1 каза:

    дас ист ейне тестмелдунг…

  8. magnus каза:

    Още един абонат, чуждоезичен при това, конкуренцията с лизгането се засилва.
    Мога да спра, ако каже шефа на NET-я.. без друго неам изгода.. пък на Евгени мога да му припомня как се крадват чужди снимки без да го хванат.. при това фрии.

    ПП: Двете оферти са ограничени по време, после да няма, ма ‘що не спря, ма ‘що ми не казваш :)?

    • gogotattoo каза:

      ха ха, чуждоземецът ти е Ковачев, градския – ама понеже не се е представил… и WordPress-ът го е резнал веднага, и той забрави родния си език….

  9. magnus каза:

    Подценяваш моята прозорливост.. а и въобще не го бърка WordPress-ът в случая, тъй си е решил.. ползва от евтините клавиатури, дето нямат точки върху буквите.
    Чудно ми е само кога ще покаже официално ножката с жерава?.. или вече всеки направил си нет, си пише само в него? – ми аз к’во, да се разчекна ли?

    • gogotattoo каза:

      Василе, твоята е сложна, но твоето спам-оръдие е толкова мощно, че нема да се озориш. Никола направи сайт, ама не знам дали го пълни или просто поне го направи. А онзи юрдек, жерава дето казваш ти, го показа само в металния на конкурса, не знам защо още не го е презентирал, може би щото е младоженек и е зает да реди албумите със снимките….

  10. magnus каза:

    Ще му се да реди снимки,.. маа с мистрията, ма кат’ му е толкоз акъла.. земи си уредена женска с отгледани дяца и карай на гриндер и салата.
    Иначе сайта го пълни той, не пропущам.

  11. magnus каза:

    Впечатлен съм от мъника. След известно ползване, мога да го похваля с чиста съвест и то не само защото е без пари :)… ще взема да го боря с малкия Ferman като ми падне у ръцете.

    • gogotattoo каза:

      Ама ти си го свалил от витрината? О ужас – за кво го ползваш; аз едно време с него ядех в службата – хляб, колбас, кашкавал, домати и пр. – за това се е утепал.

      • magnus каза:

        Баси тежкара!.. на гевреци съм бе ей, малко солидарност деба!
        Мажем си пастета на гевреците – бива, широчък един такъв, не се лъзка мат’ряла, екстра е.

Вашият коментар