Предварителни тестове на стомана 1.2436/ D6

С две думи това е една специализирана инструментална немска стомана. Общи данни 2.25% въглерод, 12% хром и 0.8% волфрам. Стоманата е на калибровани шини с доста голяма гама размери – шините са прави, чисти и обработени от всички страни. Сергей Ковачев от Венирекс внесе малко за проба и от шина 4 мм са двете ножчета, които тествах.

Правих тест с пилите Тсубозан, чупих, накрая направих две ножчета с временни дръжки/уточнявам щото много питаха що са толкова грозни  :D/, с малка разлика в закалката, но в процеса на изработване забравих кое кое е, но това няма значение, щото тъй или иначе рязах само с едното. И двете ножчета бяха финално заточени от Були.

Ами много просто – ножчето отряза 200 манилски саламчета и продължи да реже хартия без да я дъвче. Щателното обследване на остието показа/имам доста снимки с „уреда“  :D/, че по режещия ръб няма никакви щети, никакви отчупвания, подбивания и проблясъци – просто острието е равномеро похабено. Пропуснах че след въжето рязахме бирени кенчета и това не промени рязането на хартия.

Изводи: – стоманата е много хубава  :D , след закалка се жули трудно, останалото се вижда от приложените материали по делото  :???
Въпросът с цените в момента се работи; днес Сергей е направил запитване за разни видове шини та ще видим; има и разни отстъпки в транпорта за определени количества и пр. търговски пинизи, ще пиша когато има информация. На първо питане стомана е по-скъпа от 1.2379 и 1.4112 поради допълнителната работа по нея, но е далече от цената на РВЛ например…

IMG_0582

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: