Пореден нож на Сергей Ковачев

Това острие  дойде скроено на лазер, заедно с 6 мм дупки за нитове… , както и да е, само малко е коригирана формата на върха и около гарда, но в крайна сметка, и аз се изненадах, че този нож се оказа много удобен в ръката.

Дръжката е от едно „стабилизирано дърво“, които много мразя, много трошливо и не се полира…., но цветът стои добре. Специално обръщам внимание /за колегите правячи  ;) /, на нитовете и тръбичката. Тъй като гореспоменатото „дърво“ не поема никакво занитване, щото се люспи като всичките пластмаси, то аз направих едно от възможните решения – на отворите и на нитовете и на тръбичката има фрезенк, и нитовете и тръбичката са отвърнати на горелка, което е много важно, разплесканите глави на нитовете попълниха целия фрезенк, а тръбичката даже разреши да й се направи обърнат надолу ръб – хем за връвта по-добре да се пързаля, хем е попълнила фрезенка и тя.

Има специална снимка накрая, която показва разплескания нит в реални условия, щото иначе не се вижда – такива нитове ще държат чирените и без лепило. В последния момент оставих нитовете както са нитовани, без да ги подравнявам с чирените, защото така ми харесаха повече – само ги полирах. Другото – гард и пета заварени, канията е изчекната, щото такова острие с навирен нос не влиза в права кания, защото носът задира в гърба.


 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: